O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Japonska: Twitter je bilo rešilno orodje v času po potresu

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 16. 05. 2011 | Avtor:

Zdravniki trdijo, da je v času po potresu, ki je Japonsko prizadel v marcu, Twitter postal ključno komunikacijsko orodje. Za najpomembnjšega se je pokazal predvsem v komunikaciji s kroničnimi  bolniki.

Twitter je postalo pomembno orodje za sporočanje lokacij kje se nahajajo zdravila. Čeprav so bile telefonske povezave v potresu poškodovane, dostop do spleta ni bil onemogočen.

“Oblikovanje komunikacijske strategije v času takoj po potresu in tsunamiju je bilo ključno. Kronično bolni bolniki so zdravila nujno potrebovali. Twitter je bilo ključno orodje za sporočanje teh informacij,” sta v pismu razložila Dr. Yuichi Tamura in Dr. Keiichi Kukuda in dodala, da je “uporaba funkcije re-tweet omogočila hitro širjenje pomembnih informacij.”

“Bolnišnice so imele takoj po potresu in tsunamiju veliko težav pri oskrbi bolezni kot je sladkorna bolezen. Zato smo prepičani, da mora Japonska povečati moč primarnega zdravstvenega sistema,” sta zapisala Dr. Jay Starkey z Univerze v Iowi in Dr. Shoichi Maeda s Tokijske univerze.

Vir: BBC.co.uk


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt