O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Kanal Town Hall meri ameriški politični pulz

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 23. 05. 2011 | Avtor:

Na spletnem portalu You Tube so v sredo lansirali kanal Town Hall, kjer predstavniki ameriškega Kongresa izražajo mnenja o različnih temah, gledalci pa glede na videno označijo, katero mnenje jim je bližje.

Čeprav so v nedavnih merjenjih republikanski predstavniki držali vodstvo pri priljubljenosti mnenj, se je priljubljenost kmalu po lansiranju spletnega kanala Town Hall, zmanjšala.

Avtorji spletnega kanala so sprejeli drugačno strategijo, saj se v primerjavi z ostalimi predstavitvami mnenj, ko je že vnaprej znano katera stran je izražena, pri tem kanalu to predhodno ne ve.

Gledalci, ki si na določeno temo ogledajo dva video posnetka, nato glasujejo za mnenje, ki jim je bližje.

“Kako bi glasovali, če bi se za izboljšanje stanja v državi osredotočili le na ideje in ne bi bili fokusirali na stran, ki mnenje izraža,” je postavil vprašanje Will Houghteling z oddelka News and Politics na You Tube-u.

“Šele po ogledu video posnetka je predstavljeno iz katere stranke je predstavnik iz kongrese, in včasih je spoznanje presenetljivo”, je še dodal Hougteling.

Teme so izbrali glede na pogostost objav posameznih tem v zadnjem letu na Google News. Vprašanja pa lahko posredujejo tudi gledalci kanala, saj naj bi člani Kongresa mesečno posredovali odgovore na vprašanja z največ glasovi.

Vir: Yahoo News


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt