O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Konferenca E-dem 11: V demokraciji se sodeluje!

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 12. 09. 2011 | Avtor:

Ekipa portala E-demokracija.si v sodelovanju z raziskovalno mrežo Arnes odpira začetek prodaje vstopnic za konferenco E-dem 11. Program in predstavitev predavateljev ter ostale podrobnosti o konferenci lahko dobite na spletišču konference, kjer bomo objavljali tudi novice in ostale podatke, povezane s konferenco.

Na prvi konferenci bomo lahko tako med drugim prisluhnili Gorazdu Božiču, vodji Slovenskega centra za posredovanje pri omrežnih incidentih (SI-CERT), direktorju urada Vlade za komuniciranje Darijanu Koširju, Vuku Cosiću in drugim. Celoten program konference je že objavljen.

Program je razdeljen v več sklopov, ki se ukvarjajo z različnimi vidiki elektronske demokracije. V prvem sklopu se bomo sprehodili čez nadzor spletnih komunikacij (Gorazd Božič) in razvoja nove spletne pokrajine, sveta odprtih podatkov in prednostih takega pristopa do podatkovnih zbirk (Gašper Žejn) in naboru aplikacij za organizacijo političnih spletnih kampanj (Andraž Tori).

Drugi sklop je namenjen predstavitvi dobrih praks iz Slovenije. Ekipa Urada Vlade za komuniciranje bo predstavila projekt Predlagam Vladi, Vuk Cosić se bo sprehodil čez ustvarjanje spletnih projektov in vrednot, ekipa E-demokracija.si pa bo predstavila projekt Vprašaj s klicajem.

V tretjem sklopu boste lahko prisluhnili gostom dveh okroglih miz. Na prvi se bodo komunikacijski strokovnjaki iz različnih sfer (Anela Bešo iz društva Asociacija, Eldina Knez iz ministrstva za promet in Aljaž Pengov Bitenc iz Radia Kaos) pogovarjali o uporabi družabnega spleta, na drugi pa se bomo z gosti (dr. Matej Kovačič iz urada protikorupcijske komisije, mag. Andrej Tomšič iz urada informacijskega pooblaščenca in Lenart J. Kućič, medijski analitik),  ozrli na prihodnost pravno-ekonomskega razvoja spletne pokrajine.

Vse informacije in obrazec za nakup vstopnic najdete na spletnem mestu E-dem 11: 1.konferenca o elektronski demokraciji. Se vidimo!


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt