O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Rusija: V času volitev bodo na voliščih video kamere

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 6. 02. 2012 | Avtor:

Nedavno so v Rusiji lansirali spletno mesto, kjer bodo 4. marca, na dan predsedniških volitev, v živo prenašali videoposnetke z volišč. Na predsedniških volitvah se premier Vladimir Putin sicer ponovno poteguje za mesto predsednika.

“Prebivalci Rusije se lahko do 3. marca prijavijo na spletnem mestu webvybory2012.ru,” je na tiskovni konferenci povedal namestnik ministra za telekomunikacije in množične medije, Ilya Massukh.

Kamere so namestili na 91.400 voliščih po vsej državi, stroški pa znašajo v višini 629 milijonov evrov. Namestili so jih zato, “da nihče ne bo dvomil o regularnosti volitev” in “da bi zagotovili transparenco in odprtost”, je izjavil Massakh in dodal, da “imajo v Rusiji različne poglede na volitve v Rusiji”. Massukh je še dodal, da še niso dorekli načina, s katerim bi lahko videposnetke uporabili po volitvah.

Vladimir Putin je svojo kandidaturo za predsednika Rusije napovedal v septembru, zamenjati pa želi mesto z zdajšnjim predsednikom Dmitryjem Medvedovim. Takoj po napovedi je njegova podpora padla, napovedujejo pa tudi demonstracije.

Putin je namestitev kamer na voliščih sicer ukazal v decembru.

Vir: Yahoo News


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt