O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Senat predlaga nove standarde kibernetske varnosti

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 20. 02. 2012 | Avtor:

Skupina senatorjev je javnosti predstavila nov predlog zakonodaje, s katerim bi ministrstvo za domovinsko varnost izdelalo načrt infrastrukture, ki si zasluži posebno pozornost glede varovanja (električna energija, voda in ostalo). Nov predlog ostaja brez sklopa, ki je predsedniku ZDA dovoljeval regulacijo dostopa do spleta v času krize.

Kriterij za določevanje pomembnosti infrastrukture tako vključuje “upoštevanje sistemov, katerih propad ali zloraba bi lahko povzročila smrtne žrtve, evakuacijo določenega večjega območja, pomembno ekonomsko škodo oziroma zmanjšano varnost v državi.” Podjetja, ki bodo vključena na seznam pomembne infrastrukture se bodo lahko pritožile na odločitev o uvrstitvi na seznam.

Uvrstitev na seznam pa od podjetji pričakuje, da bodo podjetja spoštovala standarde varovanja lastne infrastrukture, ki bi jo ocenjevali neodvisni strokovnjaki oziroma podjetja sama. Hkrati predlog takonodaje določa pravila izmenjave podatkov, ki se drži smernic varovanja osebnih podatkov.

Avtorji predloga poudarjajo, da je “veliko prijaznejši od predloga SOPA in  da se ne ukvarja z varovanjem avtorkih pravic. Hkrati je namenjen samo varovanju kritične infrastrukture in se ne ukvarja s posameznimi uporabniki.”

Vir: CNet

 


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt